Kenneth Lindgren

 

Kenneth Lindgren har gjort sitt.
Kenneth Lindgren, 73 år gammal från Vänersborg avled i sitt hem 12 januari 2018. Kenneth bodde ensam i sin villa sedan hans hustru Berit gick bort för 6 år sedan, Kenneth hittades av dottern Anna framför TV apparaten där han ”somnat in”.
Kenneths andra dotter Sophia var på Lärje när dödsbudet kom, Sophia skulle tillsammans med Kenneths barnbarn Lisa, Henric och Edwin tjänstgöra på ett BJs tåg med ”Goa Gubbar” till och från en ishockeymatch mellan Frölunda Indians och Brynäs i Gävle. Sophia och Lisa åkte genast hem men Edwin och Henric blev kvar på tåget för att utföra sina arbetsuppgifter, detta gillades säkert mycket av Kenneth.
Kenneths familj var mycket för tåg i olika former, Kenneth har alltid haft en modelljärnväg.
Kenneths och familjens första resa med BJs gick i början på 80-talet till Håverud med lok BJ 74 och Lennart Flodin som lokförare. I många år städade och grejade Kenneth tillsammans med Lennart Flodin BJs vagnflotta. En annan insats var att han tillsammans med Karl Inge Larsson invändigt renoverade vagn BJ 12 i Öxnered. Kenneth har filmat många av de expeditioner med uttag av ånglok från sina beredskapsskjul som utförts liksom han i många år hade en viktig funktion i teatertågen till Säffle. En verksamhet som Sophia och Lisa delvis tagit över.
Sophia med make Kenth och deras barn Henric och Lisa deltar i BJs verksamhet i olika roller från ånglokstjänst - försäljning - servering och utskick, liksom Anna och hennes son Edwin och då i restarationsverksamheten, Edwin gillar att stå bakom spisen vilket han gör med bravur. Edwin är ibland också konduktör på våra tåg.
Många av Kenneths filmer kan man se YOUTUBE, kolla BJs hemsida, www.BJs-club.se för länkar.
Kenneth med familj var också aktiva i AGJ verksamhet och både Sophia med make Kenth och deras barn Henric och Lisa syns i AGJ verksamhet. Annas son Edwin är också en aktiv AGJ:are.

Vi tackar Kenneth för allt gott han medverkat till i både vid järnvägen och livet i övrigt och den fina
familj han är en av grundstenarna till.
Kenneth må du nu vila i frid.
Morrgan för kamraterna i BJs.